Päivä alkoi heräämisellä klo 13.00. Olikin jo sovittu, että nukutaan pitkään ja vasta sitten tehdään päivän suunnitelmaa. Kello on kohta kolme ja vieläkin suunnitelmat auki. Ehkä spa ja hierontaa, ehkä jotain muuta. Ja ehdottomasti käydään samasta puljusta kuin eilen hakemassa yksi mokkula lisää. Ja toivotaan varpaatkin ristissä, että saadaan se asennettua koneelle ja netti toimimaan.

Mahtavaa muuten, että meillä on nyt ladattuna matkakorteille rahaa, joten liikkuminenkin on helppoa! Public transportation cardeilla liikkuu Shanghain alueella bussilla, metrolla ja taksilla. Korteilla on nyt rahaa 100 rmb ( itse asiassa jonkin verran enemmän, koska ilmeisesti saatiin joidenkin vanhat kortit, joille oli rahaa jäänyt) ja yhdensuuntainen matka sairaalalle maksaa 2 rmb. Ei todellakaan hinnalla pilattua siis.

Kuvia täytyy yrittää lisäillä jossakin vaiheessa, mutta luulen netin olevan siihen liian hidas. Katsellaan…

Jo näiden muutamien päivien aikana olen huomannut paljon niitä erikoisia asioita, joista olen blogeista, keskustelupalstoilta ja oppaista lukenut:

- liikenne on kaoottista paikoitellen: vilkku käytössä vain satunnaisesti ja tööttäilyä kuuluu koko ajan, punaiset valot eivät välttämättä merkitse mitään. Täytyy siis jalankulkijana olla varovainen ja samalla uhkarohkea!

- kiinalaiset nukkuvat missä vain – siis ihan missä vain! Ja jos eivät nuku, käyvät pyjama päällä esim. kaupassa ;)

- me olemme nähtävyys, joten meitä saa osoitella/meille saa nauraa/meitä saa valokuvata aivan vapaasti. Vielä tämä ei suuremmin ärsytä.

Päivän ohjelmaan kuului kaupassa käyntiä ja ostostelua. Mukaan tarttui tällä kertaa mekko, 105rmb. JR osti toisen matkalaukun ja myöhemmin olis itsekin tarkoitus jonkinlainen kapsäkki ostaa. Saa sitten mukaan kaikki tuliaiset ja muut ostokset, joita ei varmaan paljon tule ostettua ;) Sunny kertoi eilen, että nyt elokuun lopussa alkaa kesävaatteiden alennusmyynnit. Sitä odotellessa ;)

Toinen mokkulakin on nyt hommattu ja hyvin pelittää!

Overseas Dragonissa käytiin jälleen syömässä. Dumblingeja ja kanaa.

Kohta aloitellaan elokuvailta täällä asuntolalla. Elokuvaeväinä mm. Breezereitä ;) Mahtoivat ihmetellä, kun lastattiin kärryyn juominkeja ja kassalla pakattiin ne JR:n uuteen matkalaukkuun.

 

P.S. Kaupan hyllyllä olla törrötti Finlandia Vodka -pullo. Haluaako joku tuliaiseksi jotain niinkin eksoottista? :D