Jos et ulkonäöstä tunnista aitoa kiinalaista Sanyan aurinkorannalla, kiinnitä huomiota näihin varmoihin seikkoihin:

1. Havaiji-shortsipuvut. Kivasti samaa kuosia sekä housut että paita. Kilpaillaan ilmeisesti sarjoissa kirkkaimmat värit ja parhaiten toisiinsa mätsäävä pariskunta.

2. Kinukki-naiset ovat pukeutuneet samoin kuin länkkärit pukevat lapsensa aurinkorannoille plus asusteena uimarengas, tietenkin. (Tosin tähän kohtaan täytyy myöntään, että isosta uimarenkaasta haaveilin itsekin tänään. Muihin kohtiin en itseäni kuitenkaan yhdistä.)

3. True-kinkki kulkee rannalla sateenvarjon kanssa. Auringon valoa on välteltävä kaikin keinoin. (Olenhan varmasti kertonut aiemmin jo whitening käsirasvoista, naamarasvoista ja -puhdistusaineista ym.?)

4. Vaatteet päällä- uimista. Ks. yllä.

5. Nainen pakottaa miehen (tai vaihtoehtoisesti jonkun rantatyöntekijän) ottamaan itsestään "mallikuvia". Todellinen kiinalainen osaa valita taustan niin, että siellä varmasti näkyy mahdollisimman monta pahaa-aavistamatonta länkkäriä ottamassa arskaa ilman sateenvarjoa, uimarengasta ja havaijipaitaa. Tyrkymmät pyllähtävät länkkäreitten väliin otattamaan itsestään kuvaa (KOETTU ON!)

Jälleen yhden rantapäivän jälkeen lisähavaintoja:

Jos et vielä näilläkään tuntomerkeillä tunnista aitoa kiinalaista kaikkien niiden muiden venäläisten seasta, katso hiekkakasojen alle. Parasta viihdettä rannalla näyttää olevan toisten hautaaminen hiekkaan. Parasta vain pitäiskö sanoa pahinta tässä on se, että ne ovat aikuiset, jotka hautaavan toisiaan. Tänään bongattu jopa sellainen, jolta näkyi vain nenä. Ja tämän lähes elävältä haudatun vieressä oli kolme muuta hiekkaan hautautunutta. Että näin.

Välillä ihmettelen, mutta tämähän on Kiina...