Aamulla hotelliaamupala, jonka jälkeen hotellin järjestämällä kuljetuksella Sanyan lentokentälle oottelemaan lentoa HX 162 kohti Hong Kongia. Oltiin jo sopivan (lue: liian) ajoissa kentällä. Ylimääräinen laukku tuli maksamaan vain 170rmb, eli halvalla päästiin. Finskin ylimääräinen laukku on jo maksettu, mutta vähän veikkaisin, että täytyy vielä toiseen laukkuun ostaa lisäkilot.

Lento Honkkariin oli nopea, vain n. puolitoista tuntia. Heti kentällä napattiin jo ruokaa Burger Kingistä, että jaksetaan tämän ”raskaan” lentomatkan jälkeen hankkiutua taksilla hostellille. Jälleen yksi mielenkiintoinen ammatti hissinkuljettajan ja liikennevaloristeysten liikenteenohjaaja lisäksi on matkalaukkukärryparkin hoitaja. Siitä vaan kaikki valikoimaan unelma-ammattiaan!

Burger Kingissä näin muuten ihan Kiefer Sutherlandin näköisen miehen!

Jänskäiltiin vähän etukäteen taksimatkaa, kun arveltiin tarvitsevamme ainakin kaksi taksia meidän kuuden matkalaukun takia. Kuitenkin kaikki laukut ja vielä mekin mahduttiin yhteen taksiin! Kuski puhui enkkua ja taksissa piti laittaa turvavyöt. Eroa mainlandiin siis on huomattavan huimasti jo heti alussa.

Taksi pysähtyi johonkin vilkkaalle kadulle ja osoitti kipuluun tyylisen ostarin kujalle, että menkää tuonne. Heti kadulla tuli joku mies ohjaamaan, että tulkaapa tänne. Ja mehän mentiin, ihan tietämättä mistään mitään. Ensin ei hostellin nimeä näkynyt missään ja sitten ilmestyi toinen mies ja laukut menivät menojaan ensimmäisen miehen mukana ja toinen kyseli varausnumeroa ja odotettiin hissiä ja siirryttiin toisen hissin luokse… Pientä sähellystä siis aluksi. Sitten JR ensin hissiin ja suunnaksi kuudes kerros. Katseltiin Heltsun kanssa, että JR jäi sitten hississä pois vasta 15. kerroksessa. Hetken päästä perässä mentiin mekin, koska hissistä ei löytynyt nappia kuudenteen kerrokseen. Ja kuten perikiinalaiseen tai (honkkarilaiseen kai nyt pitäis sanoa) tyyliin kuuluu, 15. kerros oli oikea paikka! Onni onnettomuudessa siis.

Hostellihuone on pieni ja vihreä. Ikkunasta näkyvät maismat on vieressä olevan vähän korkeamman talon seinä ikkunoineen. Maahan katsoakseen täytyy melkein seisoa sängyllä. Mitään ei aiota ikkunasta tiputella, koska siitä tulee sakkoja ja vankeutta. Toivottavasti ei käy vahinkoa tai saa joku Suomesta tulla hommaamaan meikäläisen pois siitä iskän intoilemasta kiinalaisesta vankilasta.

Ilta meni hostellilla oleskellessa. Tosin Heltsun kanssa käytiin alakerrassa ostamassa vähän juomisia. Hissistä astuessa tuli heti vastaan pari turbaanipäistä miekkosta. Ollaan siis melko monikulttuurisessa ympäristössä.

Huomenna tutustumaan lähiympäristöön täällä Kowloonissa.