Koska kaikki päivät ovat täyttyneet ja varmasti moni tulee täyttymäänkin shoppailusta ja yleisestä heilumisesta ja se ei ole kovin mielenkiintoista lukea, saati sitten kirjoittaa, päivitän tänään jotain muuta.

 

Yhteinen ystävämme Google pääsee hommiin:

”Hong Kong on” –haulla:

… Hong Kong on 100% suomalainen 22 myymälän erikoistavarataloketju. Niinhän se on, mutta mä oon ihan oikeessa Honkkarissa. Ihmetyttää hieman se, että googlettamalla ensin tulee tiedot tavaratalosta, eikä kaupungista…

… Hong Kong on Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue, jossa ihmiset puhuvat kiinaa, mutta ajavat vasemmalla puolella ja maksavat ostoksensa dollarein. Se on FAKTA!

… Hong Kong on myös shoppilijan paratiisi. Ei, tätä kohtaa en allekirjoita ollenkaan ;)

… Hong Kong on vastakohtien kaupunki: harmoninen sekoitus idän ja lännen kulttuuriperinteitä, koskematonta luontoa sekä kosmopoliittista suurkaupunkia. Harmonisesta en niinkään tiedä, mutta itä ja länsi näkyy reippaasti kaikkialla ja vihreyttä on enemmän kuin Shanghaissa.

… Ostosmatkailijalle Hong Kong on tietysti paratiisi. No, kai se on myönnettävä! Mutta enpä tällä reissulla juuri ole löytänyt paikkaa, josta ei voida puhua ostosparatiisina.

… Hong Kong on todella siisti kaupunki, roskia kadulla ei juuri näkynyt. Jep. En kyllä tahallani mene roskaamaan, enkö heittämään mitään ikkunasta. Ei sakot ja linnan neitona oleskelu kiinnosta.

… Hong Kong on kallis kaupunki. Huomattu on. Rahaa kuluu ja kuluu ja kuluu, vaikka ei juuri mitään teekään. Huomiona myös metrolla liikkuminen. Shanghaissa ees-taas matka yleensä n. 7rmb ja täällä ehkä tupla.

… Hong Kong on erittäin kansainvälinen kaupunki. Luulin saapuneeni Lähi-itään, kun astuin hissistä ulos; miehet turbaaneissaan tulivat vastaan. Muutenkin erinäköistä porukkaa lipuu vastaan tasaiseen tahtiin. On kiva nähdä muitakin naamoja kuin peruskinkkejä.

… Hong Kong on myös taifuunialuetta ja aika ajoin varoitustasoa nostetaan jos lähialueella on pyörremyrsky. Totta kai tämäkin. Taifuunit kuulostaa tosi mahtavalta, mutta enpä silti haluisi päästä kokemaan ihan näin läheltä sitä mahtavuutta.

… Hong Kong on vähän huono esimerkki. En nyt ihan tarkkaan tiedä, mitä tällä tarkoitetaan, mutta pitäisin ehkä Honkkaria huonona esimerkkinä kiinalaisesta kaupungista. Tosin Shanghaikin on huono esimerkki peruskiinalaisesta, koska se on niin moderni.

… Hong Kong on Aasian New York; komea, kiihkeä ja eläväinen. Nyt on sitten koettu Aasian Manhattan, Havaiji ja New York ilmeisesti myös kokonaisuudessaan. Selvä.

… Hong Kong on pahainen salmenpoukama, jolla on muutama hassu tönö. Salmenpoukama löytyy ja ”muutama” hassu tönökin. Eli paikka on tunnistettavissa tuosta lausahduksesta.

… Hong Kong on 7,5 miljoonan asukkaan kuhiseva suurkaupunki, jonka pinta-ala on noin kaksi kertaa Kotkan kokoinen. Muistakaa tämä tärkeä tieto: Honkkari on kaksi kertaa Kotka. Ens kerralla taidan mennä vaan Kotkaan.