Saavuttiin siis Shanghaihin klo 7.10 paikallista aikaa. Koneessa sain nukuttua. Joo o, ihan sellaisen puolisen tuntia ja sitten lentoemännät alkoivat häiritä ja jakaa aamupalaa. Paikallaan istuminen ei oikein napannut ja jatkuvasti joutui asentoa vaihtamaan, mutta hyvin se yhdeksän tuntia lopulta hujahti. Ja kyllä, sieltä Venäjän kautta lennettiin. Oikeastaan lennolla ei muu jännittänytkään kuin se, että jos pudotaan, ehditäänkö pois Siperian ilmatilasta vai ei, hah.

Kuuman, kostean minä tunsin Kii-ii-nan. Aamulla lämpötila oli kuitenkin vielä alle 30 astetta, mutta ehtihän se päivällä nousta 34 asteeseen. Vaikka kesällä töissä oli kuuma, on tämä jotain ihan muuta. Kuka täällä lämmittää saunaa puoliteholla?! Mutta SUURI KIITOS kiinalaisille ja ilmalämpöpumpuille, joita on jokaisen talon lähes jokaisen ikkunan alla möllöttämässä ja niin on meidän asuntolahuoneissakin. Naps, naps, naps, NAPS  ja 18 asteista ilmaa puskee sisälle huoneeseen. Täydellistä! Voinko kiertää Shanghaita etänä täältä huoneesta?

Asuntolahuone on ihan ok, vaikka ensimmäisenä juuri minun huoneesta puski ulos homeen haju. Asuntolatäti, joka ei tietenkään puhu englantia sanaakaan (eihän tietenkään foreign students dormitoryssa kenenkään tarvitse puhua kieliä…), käski avata ikkunan ja tuulettaa. No voin kyllä vannoa, ettei tämä kosteus ja home täältä tuulettamalla häviä. Sen verran muovimatto kylppärin (kyllä, omasta WC:stä/kylppäristä plussaa!) edustalla kohoilee, että ikkunan avaamisella ei siitä taideta selvitä.

Tänään ehdittiin tavata meidän ”opas” Jen, joka ystävällisesti yritti hoitaa kaikkia asioita, joita me lähes listana lueteltiin. Kauppaan piti päästä heti, koska huoneissa ei ollut vessapaperia edes aluksi. Myöhemmin heitettiin vielä toinen supermarkettikeikka ja osteltiin kaikkea mahdollista, mm. ilmanraikastimeen tuhlasin hieman yli 10 yuania, eli pyöreästi 1 euron verran.  Siivousrättejäkin piti ostaa, kun yllätys yllätys mun lattia oli paksun tomukerroksen peitossa. Nyt on puhdas lattia ja koko huone tuoksuu sitruunaiselle vessanraikastimelle ;)

Sairaalassa käytiin selvittelemässä alkuja. Ihania ihmisiä, kun tajusivat jopa paremmin kuin me itse, että tänne asettumiseen kannattaa varata hieman aikaa ja aloitamme harkan sairaalalla vasta perjantaina. Ennen harkan alkua ehdimme siis viettää pari vapaapäivää ja tutustua tähän lähiympäristöön paremmin. Ensimmäisenä aloitan pari viikon harkan neonatal intensive care unitissa. Harkkapäivät ovat ma-pe klo 8-16.

Netti ei vielä toimi. Huomenna mennään tuohon alakerran infoon Jenin kirjoittaman lapun kanssa selvittelemään asiaa.  Kiinaksi kirjoitettu viesti löytyy myös paikallisen puhelinliittymän hankkimista varten.

Syötykin on, mutta ruoasta varmasti kirjoitan jatkossa niin paljon, että jääköön se nyt pois.