Harkka alkoi tänään ihan kunnolla tai no… Oli siis ensimmäinen päivä ihan omalla osastolla, eli vauvateholla.  Aamu alkoi raportilla, jonka aikana suuri määrä hoitajia kiersi head nursen kanssa pikkupotilaita. Kierrosta en saanut juuri mitään irti, koska kiinaksihan se oli tietenkin. Kiersin kuitenkin mukana ja päätavoitteeni kierron aikana oli olla mahdollisimman vähän tiellä, kun hoitsut pyörivät ympäriinsä ja hyppivät potilaan luota toisen luo.

Aamun aikana tärkein ”opittu” asia oli, että vauvoja, joiden tila on vakaa, hierotaan auringonkukkaöljyllä. Sillä yritetään vähentää sairaalainfektioita, saada vauvat kasvamaan ja kehittymään nopeammin. Kuulostaa ihmeelliseltä, mutta ainakin vauvat näyttivät tykkäävän.

Syömään minut passitettiin jonkun toisen enkkua puhuvan hoitajan kanssa, koska oma ohjaaja oli kiinni hommissa ja sen jälkeen meni johonkin palaveriin.  Näin tytöt ruokalassa ja oli helpottavaa kuulla, ettei JR myöskään ollut tehnyt yhtään mitään. Samoilla linjoilla siis mennään. Ruokailun jälkeen ohjaajani sanoi, että nyt voin levätä sohvilla ja että nähdään iltapäivällä. Seeeelvä? Siis täh? Osa osaston hoitajista söi tässä kyseissä hengailupaikassa ja osa vetäs oikein kuorsaten kunnon torkut. Otin siis mallia ja nuokuin itsekin tunnin verran. Kyllä, luitte aivan oikein: nukuin päiväunet töissä :D Kirjoittelin myös hiukan tavoitteita ja asioita, joista haluaisin kuulla.

Kävimme hiukan läpi hoitotaulukkoa, jota tuskin tulen koskaan omatoimisesti täyttämään. Ei nimittäin ihan nuo kiinalaiset merkit ole vielä hallussa. Näin myös kanyloinnin hoitajien toimesta. Siinäpä se päivä.

Tunti bussissa ja taas pienet torkut. Alamme siis kiinalaistua! (Kiinalaisethan siis nukkuvat ihan missä tahansa…). Asuntolalla vielä lisää unta palloon ja illalla dumblingeja ja nuudeleita take awayna Overseas Dragonista. Miten te tilaisitte ruoan mukaan pelkkiä käsimerkkejä käyttäen? (Kysymys ei ole vk-tulkkeja varten;))  Minulta se kuitenkin onnistui, joten olkaa kateellisia! :

Huomiseen!

 

P.S. Kommentteja pitää  saa lähettää! Mummo: myös sinä osaat sen verran käyttää konetta, että kirjoittelehan jotain ;)