Beijing Railway Station klo 9.20.

Jos aiemmin ollaan kuunneltu bägs and wotsiis:ia, niin nyt sitten takseja kaupattiin, niitä ihan varmasti todella virallisia. Otettiin sitten oikeasti virallinen taksi suurin piirtein sille alueelle, jossa hotelli Beijing Hutong Inn sijaitsee.

 Mikä ihaninta, hotelli oikeasti sijaitsee tällaisella hutongilla. Ympäristö on siis enemmän kuin lumoava. Voisin muuttaa tänne. Hutongit ovat siis vanhoja, pieniä kiinalaisia katuja, joita ympäröi pieniä kauppoja, koteja ja jotain muita röttelöitä.

Ja iskälle sain otettua kuvia betonimyllystä :D Ja paikallisesta betonimiehestä.

Paljon on näkynyt länkkäreitä tänään. Varmaan enemmän kuin koko Kiinan aikana yhteensä, mutta silti tunnelma on enemmän kiinalainen kuin aiemmin.

Päivä meni ensin lekotellessa matkan jälkeen hotellilla. Varattiin opastettu kierros Kiinan muurille. Sinne keskiviikkona. Sen jälkeen lähdettiin käymään Rumputornilla ja Kellotornilla. Rappusia kiivettiin jokunen. Rumputornille satuttiin just siihen aikaan, että kuultiin rummutukset. Aivan mahtavaa.

Shoppailulle ei varsinaista päivää Pekingissä varattu, mutta on sitä tavaraa tänäänkin tarttunut mukaan. Kaiken maailman pallukoita, pullukoita. Näettepä sitten ;) Ja teetä taas. Miten paljon sitä saa Suomeen Kiinasta tuoda? Jostain olen ihan varmasti lukenut jotain vienti- tai tuontimääräyksiä ja nyt ei löydetä mistään mitään tietoa. Täytyy varmaan niitäkin laittaa postilla.

Syömässä käytiin. Yllättäen. Hyvää oli katkarapu-kananmuna-ruohosipuli-mössö  ja riisi ja kala. Syömisen jälkeen jäätiin vielä matkalla pieneen aivan äärettömän tunnelmalliseen ja ihanaan kahvila-baariin muutamille. Onnistunut ilta kaikessaan.

Nämä muutamat päivät Pekingissä ei riitä mihinkään. Kuka siis lähtee mun kanssa keväällä Pekingiin? ;)