Tervetuloa Mintukka-Mintukan mukaan matkalle Kiinaan, tarkemmin sanottuna (suurimmaksi osaksi) Shanghaihin!

Huomenna maanantaina 8.8. klo 17.10 lähtee  lento AY 0057 Helsinki-Shanghai ja tätädää, minä olen silloin juurikin sillä lennolla! Perillä Shanghaissa ollaan sitten paikallista aikaa aamuseiskan pintaan 9. päivän puolella. Aikaero verrattuna Suomen aikaan on +5.

Pakkaushommat on kunnossa! Liput, passi, viisumitkin vihdoin tällä viikolla, uusi kamera ja miniläppäri ja kaikki niiden oheishärpäkkeet. (Meinasi kyllä jännäpissa lirahtaa housuun, kun ei viisumeita alkanut kuulumaan ja aikaisemminhan paperit tulivat kahteen kertaan eiei:nä takaisin) Vaatetta, parit kengät, viemisiä sairaalalle, lääkkeet, mp3 täynnä hyvää musiikkia ja kaikkea muuta yhteensä n. 30kg:n edestä... Iso pinkki matkalaukku, nimeltään emäsika, ja reppu, jota on helppo pitää etuopuolella ja vahtia tärkeitä tavaroita kiskoessaan samalla emäsikaa ympäri Shanghaita.

Harkkapaikkana siis toimii n. 9 viikon ajan Fudanin lastensairaala Shanghaissa. Harkkoina lasten- ja nuorten hoitotyö ja yhteisön terveyden edistäminen. Harkka aloitetaan 10.8., jos vaan sairaala löydetään siitä "kyläpahasesta". Asuminen tapahtuu kansainvälisten opiskelijoiden asuntolassa reilun tunnin matkan päässä sairaalasta.

FB ei toimi Kiinassa sensuurin takia, eikä kuulemma bloggerin blogitkaan, joten "Minusta tulee kätilö!" saa nyt sisarblogin tästä matkablogista.

Tässä nyt pikkuisen esimakua tulevasta. Jatkoa seuraa myöhemmin, jos Kiinan nettisensuuri sen sallii.

 

~M-M