Sairaalalla melko samanlainen päivä kuin pari aikaisempaakin. Syöttelin muutaman vauvan päivän aikana, autoin varaohjaajaa hieman ja vaihdoin jopa yhden vaipan. Vauvoille puhun muuten suomea, kun tuntuisi hölmöltä olla puhumatta mitään ja kiina ei taivu kuin sen xie xie:n verran. Ja vauvoille se varmaan on aivan se ja sama, onko kieli suomi vai enkku.

 

Saavat vauvelit nyt vähän kielikylpyä :D Ruotsiakin voisi testata.

Sitten se koko reissun yksi tärkeimmistä, eli ruoka: sairaalalla ruoka oli tänään hyvää ja ensimmäistä kertaa koko Kiinan reissun aikana oli oikeasti nälkä. Puikoilla kokonaisesta kalasta närppiminen onnistuu – myös suomalaiselta! Okei, myönnän käyttäneeni pikkuisen sormia apuna. Lautasella oli myös jotain kaali-nakkipadan tyyppistä, joka oli myös hyvää. Hyllyvä virheä ehkä-vihanneskasvis-hyytelö sen sijaan ei oikein maistunut.

Illalla käytiin hakemassa vähän iltapalaa Fenglin Roadilta. Kadun varren kojussa paljon erilaisia vartaita. Tunnistettiin sieltä varmasti munakoiso ja valittiin ihan satunnaisesti muutamia lihannäköisiä vartaita, joku lohelta näyttävä, mustekalaa ja jotain, mistä ei tiedetty yhtään mitään. Kojun mies sitten siinä paistoi vartaat ja iski varraspussin meille käteen. Osa oli oikeasti hyvää ja kaikkea kuitenkin pystyi syömään. Ehkä mennään uudestaankin, jos ei vaan mitään ruokamyrkytystä saatu. Ei varmaan edes tarvitse mainita, ettei kylmälaitteita tai muuta viilennyssysteemiä ollut lähimaillakaan. Toivottavasti lihat ei ihan aamusta asti siinä ole seisseet. En siis kovin suuresti epäilisi, jos mahaa vähän vääntäisikin. Vielä ei kuitenkaan muita oireita kuin psykologisia ja syömisestä on joku parisen tuntia.

Syömiseen liittyen vielä yksi pointti kiinalaisten tavoista. Jos ruoassa on jotain, mitä ei voi syödä/nielaista, esim. luita, joita usein on, sylkäistään ne suusta pois joko erilliselle lautaselle tai kuten töissä hoitajat (jotka syövät osastolla) osaston pöydälle. Eikä niitä todellakaan siivota itse, vaan siivoojat sitten joskus. En enää ollenkaan ihmettele, miksi osaston lepäilypaikan pöytä on vuorattu muovilla :D Eilen myös JR:n kanssa oltiin hyvin kiinalaistyylisiä ja syljeskeltiin kanan luita lautaselle ravintolassa. Saatte sitten nähdä, mitä possuja meistä täällä on kehittynyt, kun palataan kotiin syljeskelemään pöydille.

Viikosta kaksi harkkapäivää jäljellä ja viikonlopuksi paljon ohjelmaa suunnitteilla : )

P.S.Teille Mäntyharjun saksankielisille: Taas tänään oven takana kävi saksalainen medicine studentti. Mä vedän magneetin lailla saksalaisia itseeni.  Se on varmaan se, ku on kasvanu Mäntyharjun saksankielisellä alueella – musta huokuu saksalaisuus!