Eilen illalla hörpittiin Breezereitä ja kaljaa mun luona ja varailtiin lippuja Hainaniin ja Hong Kongiin ( tai oikeastaan Heltsu ja JR varasivat ja minä höpisin Skypessä). Sitten saksalainen lääkäri-poikaystävämme tuli koputtelemaan tuohon ovelle ja kysyi, lähtisimmekö huomenna hänen kanssaan museokierrokselle, kohteena esim. Science and Tenchnology museum.  Tottaikai suostuttiin! Eli tänään päivä starttasi käyntiin siinä yhdeksän pintaan ja suunnaksi juuri tuo edellä mainitsemani museo. Hieman samanlainen kuin Heureka, mutta suurempi, paljon suurempi. Ja hienompi! Kuvat kertoisivat enemmän,mutta nettiyhteyden hitauden takia niiden lisääminen blogiin ei onnistu, joten niitä sitten reissun jälkeen joko tänne ja/tai Facebookiin.

Etsimme Super Brand Mallista erästä C:n (se saksalainen immeinen tuosta ”naapurista”) löytämää erikoista ravintolaa (kuin lentokone ja hlökunta on pukeutunut lentoemänniksi ym). Ravintolaa ei löytynyt, joten sitä ei ehkä enää ole. Syötiin lounasta sitten jossain thai-paikassa. Pöytä täynnä ruokaa. Hinnaksi tuli n. 60 rmb/nokka.

Ruoan jälkeen otimme suunnaksi Urban Planning Exhibition Centren. Kuulostaa tylsältä, mutta oli kyllä katsomisen arvoinen. Paljon kuvia Shanghaista ennen ja nyt. Hienointa oli TODELLA ISO pienoismalli Shanghaista. Tästäkin kuvamateriaalia, kunhan Suomeen palailen.

Aikaa tälle pienelle kierrokselle meni n. 9 tuntia. Jalkapohjat hieman arat ja väsyttää, mutta päivä oli todella mukava : ).

Tyttöjen kanssa puhuttiin kulttuurisokista, oikeastaan sen olemattomuudesta. Onhan täällä asiat aivan toisin ja kun pienimmätkin arkipäiväiset asiat vaativat jonkinlaisia ponnisteluja, eroaa tämä huimasti kotioloista. Emmekö me juuri sitä lähteneetkin hakemaan? Vielä tässä ehtii sokkiin jos toiseenkin joutua, mutta tällä erää asiat ovat hyvin ja ensimmäinen viikkoa Shanghaissa on lähes ohi, jäljellä vielä monta…