Harkka alkoi! Tai no… Meitä kierrätettiin niillä kolmella osastolla, joilla teemme harkat ja vähän muuallakin. Sairaala tosissaan on iso ja eksymisen vaara on suurempi kuin koskaan aiemmin harkkapaikoissa.  Kuitenkin sairaalalle löydettiin ihan heti ensimmäisellä kerralla. Fenglin Roadilta otetaan bussi 171 ja sillä posotetaan aina sairaalalle asti.

 

Työvaatteiden kanssa meinasi tulla pienoinen ongelma: me ollaan jättiläisiä näihin ihmisiin verrattuna. Paita vielä meni, mutta housut nounou. Saatiin sitten lopulta vaatteiksi samanlaiset, joita sairaalan lääkärit pitävät :D

 

Ensimmäinen ohjaajani Qin Liu on todella ihana ihminen, nauraa paljon ja puhuu englantia melko hyvin. Jonkin aikaa menee totutellessa kuuntelemaan englantia kiinalaisella aksentilla. Tämä päivä menikin melkein ainoastaan ohjaajan kanssa höpötellessä. Opettelimme myös reittiä NICU:lle, eli osastolle, jossa teen ensimmäisen harjoittelun, jotta maanantaina osaan itsekseni osastolle. Onneksi meillä kaikilla kolmella on työvuorot maanantaista perjantaihin klo 8.00am-4.00pm

 

Tänään harkkapäivän jälkeen Sunny (eräs samalla kampuksella asuva hoitsutyttö) vei meidät lataamaan public transportation cardeihin rahaa, ostamaan puhelinkortteja ja usb-nettiä. Nettiasiasta tänään saatiin lisää tietoa, että yhden langallisen netin saaminen meille kolmelle on EHKÄ mahdollista syyskuussa, kun yliopiston ihmiset palaavat lomalta. Jotenka nettitikut ovat paras ratkaisu. Kävimme myös kiertelemässä lähiseutuja. Lähellä kampusta ja asuntolaa on myös suurkaupungin tuntua ja iltahämärässä valot näyttivät upeilta!

 

Heti asuntolalle palattuamme, JR ja Heltsu testasivat ostamiaan kiinalaisia mokkuloita. Toinen niistä saatiin toimimaan ja epäilyksistä huolimatta myös Skype toimi näihin olosuhteisiin nähden loistavasti.  Toista ei sitten mitenkään saatu toimimaan kenenkään koneessa.

 

Kohta pääsee soittamaan kotiin! Ja päivittämään blogia tällä tekstillä. Nettiin tottuneena on vaikea olla ilman, uskokaa pois!