Viimeinen vapaapäivä ennen harkan alkua kulutettiin suuntaamalla Nanjing roadille shoppailemaan ja kiertelemään. Mukaan tarttuivat yksi valkoinen, ¾-hihainen tunika, lierihattu ja Espritin urheiluhousut kokoa 34 :D Venyvät sellaiset, oikein mukavat jalassa. En voi kuvitellakaan pitäväni farkkuja tai muita pitkiä housuja jalassa.

Jalat olivat päivän jälkeen aika mössöä, koska kilometrejä varmaan kertyi useampi ja kuuma ja kostea ilma tekee pienestäkin matkasta melko tuskaisen. Hikoilen kuin pieni sika ja kiinalaisilla ei näytä olevan edes lämmin. Tottuukohan tähän lämpöön ja ennen kaikkea kosteuteen täällä ollessamme ollenkaan?

 

Tosiaan, metro. Se olikin sitten ihan oma lukunsa. Varmaankin vartin verran sumplailtiin lippuautomaatin kanssa. Valitse hinta? HÄH?! Valitse määränpää? Mitä, tästä linjalta vai sieltä, minne ollaan menossa? Taiteiltiin sitten jotenkin meille kolmelle kuusi lippua. Kaikki meni oikein hyvin Nanjingille päin, mutta pois tullessamme emme päässeet ulos porteista, vaan jouduimme maksamaan yhden yuanin per nokka vielä lisää (liput siis olivat 6yuania, eli 3/lippu), kun menimme selvittämään asiaa service deskille. Olisimme ilmeisesti tarvinneet 4 yuanin liput. Ehkä ladattava kortti on helpompi…

 

Illalla käytiin vielä Carrefour-supermarketissa ostamassa lisää vettä ja pientä syötävää. Täällä asuntolalla ei ole jääkaappia, joten ruoan ostaminen rajoittuu lähinnä juomisiin, kekseihin, leipiin, hedelmiin yms. Illan ruokapaikka Heltsun valitsemana oli Mäkkäri…

 

Huomenna alkaa harkka sairaalalla. Melkein meinaa jännittää! Ohjaajat kuulemma puhuvat englantia, mutta eivät kovin hyvin. Katsotaan, kuinka juttu alkaa sujua. Tänään kuitenkin asioin elekielellä/ymmärsin kiinaa supermarketissa, kun yritin selvittää myyjältä onko heillä myynnissä neulaa ja lankaa. Ei ollut.

 

JR oli laskenut, että päiviä Kiinassa jäljellä 87 :D