Metrokortin osto, vähän pyörimistä, HRC:sta pari paitaa, joista toinen lähtee huomenna vaihtoon ja ruokaa. ja vähän lopuksi sitä mitä aina muulloinkin.

Aloiteltiin päivä tänään Octopus-kortin ostamisella, eli taas saa vain korttia portille vilauttamalla kulkea metrolla. Täällä metrolla kulkeminenkin on kalliimpaa. Muutenkin hintataso on mainlandia paljon kalliimpi. Että eiköhän tässä konkurssin partaalla keikuta vimeistään tämän reissun jälkeen.

Päivän ohjelmassa siis MBT-kenkien hintavertaiua. Kalliita ovat täälläkin, joten ei lähde mukaan. Hard Rock Cafe oli päivän pääkohde. Onneksi olin etukäteen päättänyt, mitä saan ostaa ja pysyin päätöksessäni. Tosin toinen paidoista olikin lasten kokoa, joten huomenna se lähtee vaihtoon ja mukaan shopista taitaa tarttua pari lasia.

Hong Kong vaikuttaa tosi tiiviiltä paikalta. Kadut on kapeita ja mutkaisia ja porukkaa on kuin pipoa. Kuitenkin kaikki osaavat hienosti jonottaa, juuri kukaan ei tunge kyynärpäätaktiikalla ohi ja täällä on hiljaista. Ei siitä kuitenkaan voi erehtyä, että Kiinassa ollaan edelleenkin. Täällä on kuitenkin tietyllä tapaa paljon miellyttävämpi ilmapiiri kuin muualla Kiinassa. Shanghai on edelleen tietysti ykkönen!

Ihmiset puhuvat täällä hyvää englantia ja ovat kohteliaita. Tosin tässä meidän alakerrassa saa kyllä vähän varoa tai joutuu vielä pian jonkun vaimoksi. Näiden parin päivän aikana on näkynyt paljon muitakin kuin kiinalaisia ja se alkaa reissun tässä vaiheessa olla aikas mukavaa.

Kotiin lähtöön on enää vähän reilu viikko. Onneksi on vielä aikaa tonkia tätä kaupunkia! :)