Nyt on oltu reissussa 46 päivää ja edessä olis toinen samanlainen. Lähtöhän oli silloin 8.8. ja perillä Shanghaissa oltiin aamuseiskan pintaan 9. päivän puolella. Aika on menny nopeesti ja välillä tuskasen hitaasti. Varsinkin joinakin harkkapäivinä on saanu kelloa toljottaa minuutin välein vaan todetakseen, ettei ne viisarit edelleenkään oo liikahtanu juuri mihinkään. Vapaa-aika sitten huriseekin ohi ihan liian nopeasti.

Kiinasta en vielä tahdo pois ollenkaan, vaikka välillä kotiin onkin ikävä. Jäljellähän täällä on enää vähäsen harkkaa ja paljon lomaa :)

Tänään päivä sairaalalla eteni mun osalta näin: kasin maissa osastolle ja pikapikaa vaihtamaan vaatteet, etten myöhästy raportilta. Sehän se oliski katastrofi, jos en kuulis aamun raporttia, vois mennä jotain ihan ohi! :D

Raportin jälkeen kierretään kaikkien hoitajien (+kiinalaisten opiskelijoiden ja minun) voimin potilaitten luona. Sitten tehdään perään uusi kierros, jolloin siistitään sängyt, eli putsataan ihmeellisillä karkeilla, märillä kertakäyttölapuilla sängyt. En ollenkaan ihmettele lappujen outoutta;paketissa lukee Patented in China. Kyllä nää kiinalaiset on viisaita!

Sänkykierroksen jälkeen hoitsut rupee valmistelemaan lääkkeitä ja sitten niitä kierretään viemässä potilaille. Petikierroksella pääsen osallistumaan hommiin, jos olen oikein nopea. Kolme hoitajaa, kolme opiskelijaa ja minä putsaamassa ja petaamassa muutamaa sänkyä. Ei siinä hommaa kaikille riitä. En ihan täysin ymmärrä työnjakoa. Eikö osa hoitsuista vois jo mennä lääkehommiin, kun toiset petaavat petejä? Mutta tämä on Kiina...

Sitten olin hetken tekemättä mitään ja lähellä lounasaikaa osastonhoitaja alkoi pitää privaattiluentoa mulle leukemiasta. Oikein hyvin selitti.

Lounas ja lounaan jälkeen pari tuntia restiä. Kahden aikaan oh tuli ilmoittamaan, että hänen tyäpäivänsä loppui nyt ja jos on kysyttävää täytyy etsiä Mr. Chang tai Wand tai joku vastaava "harvinainen" kiinalainen nimi ja kysyä häneltä. Oh vielä kuvaili, että hän on se pitkä ja lihava mieslääkäri, jolla on silmälasit. Lihava, joo-o. Mitähän se sanois noin puolesta suomalaisista, jos se mies on lihava?

Loppupäivän sitten etsin tietoa netistä. Ei kyllä hukkaan mennyt sekään. Mielummin mä harkan aikana etsin tietoa, ku vapaa-ajalla yritän googletella.

Päivästä hienon teki puolivälin saavuttamisen lisäksi myös se, että huomisen jälkeen on viikonloppu! :)