Tänään ollaan taas yritetty - tällä kertaa hommata junalippuja. Eipä onnistunu; oltiin liikkeellä vääränä päivänä, joten ei muuta kuin huomenna uusinta.

Päätettiin jo aiemmin, että tätä hommaa ei muuten riskeerata, joten lähdettiin asuntolalta seittemän aikaan aamulla, kun pulju tuossa ehkä alle kilsan päässä aukeaa kasilta. Oltiin ekat! Tarvitsee ehkä pienen selityksen. Eli täällä junaliput voi ostaa muutamastakin eri paikasta, mutta me ostetaan jostain travel-putiikista. Liput voi ostaa 10 päivää ennen matkaa ja usein liput menee kuin kuumille kiville. Ja mehän siis tarvitaan yksi kokonainen hytti, eli neljä makuupaikkaa: yksi meille jokaiselle ja yksi meidän tavaroille. Joten ei varmasti oteta sitä riskiä, että lähdetään puolilta päiviltä ostamaan lippuja ja sitten saadaan kovat istumapaikat. Siinä vaiheessa kyllä Visa vinkuu ja me lennetään!

Pointsit muuten lippupaikan tädille: laski englanniksi ainakin seitsemään asti. Kyllä arvostan jokaista, joka edes yrittää vääntää englantia, koska multa ei kiina edelleenkää ni hao:ja enempää taivu.

Aamupalalle Starbucksiin <3 Mustakin on tullut Starbucksin rakastaja! Ostin croissantin, muffinsin ja kahvin VANILLA-nimiseltä tyttömyyjältä :D Yritin kyllä kurkkia, olisko toisen myyjän nimi ollu vaikka Chocolate, mutta en nähny.

Tultiin asuntolalle kuka touhuamaan mitäkin. Mä tein harjotuspakkausta ja postiin lähtevien tavaroitten erittelyä.  Kattelin elokuvan ja sit taas mentiin.

Asuntolasta tähän väliin pieni juttu. Siis sellainen pieni, harmaa, elävä juttu. Sellainen juttu, joita kissat saalistaa. Sellainen juttu tuli eilen tuossa parin metrin päässä käytävällä vastaan. On tämä hieno paikka!

Olisin tänään halunnu mennän China Sex Culture-museoon, mutta se onkin siirretty Tonglin kaupunkiin olevinaan kannattavuussyistä. Veikkaisimpa, että asiaan vaikuttais myös se, että halutaan ylläpitää siveellistä kuvaa Shanghaista, joten siirretäänpä seksimuseo pois näkyvistä.

Käytiin varaamassa liput sirkukseen, syötiin kallista, mutta niiiiin hyvää italialaista jäätelöä. Yritettiin (huom! yritystä ei ainakaan puutu) mennä katsomaan Grand Theateria sisältä, mutta ei. Vain maanantaisin klo 9-11. Se siitä sitten.

Päivän pääkohde oli siis Century Park. Oli hieno ja vieläkin hienompaa oli tapa, jolla siellä liikuttiin. Sieltä pystyi vuokraamaan pyöriä. Joko sellaisia yhden istuttavia selkänojallisia, tandem-pyöriä, kolmen poljettavia tandem-pyöriä tai sitten sellaisia, jolla me ajeltiin. Eli istutaan ja poljetaan vierekkäin ja ohjataan ratilla :) Oli tosi hauskaa. Kierrettiin puisto ympäri tunnissa. Lopussa meinas tulla pikkusen kiire ja polkastiin vähän enemmän vauhtia pyörään. Kerettiin tunnin sisällä! Kätevä liikkumistapa, täytyy myöntää. Eikä tullu maksamaan ku 25rmb/hlö.

Illan sapuskat kävin hakemassa NYSP:sta eli New York Style Pizzasta ja varmuuden vuoksi vielä puolikkaan Subin. Pitäis nälkä lähteä. Huomenna jos sitten johonkin ihan oikeeseen ravintolaan taas. Ja uusi yritys lippujen hankinnasta ja antiikkimarkkinoista.