Aamulla suunta ensin kohti Shanghai Zoota. Tai oikeastaan ensin etsittiin vähän aikaa jotakin koirien kauneushoitolaa. Ei löydetty. Myöhemmin JR ostin kartan, jonka avulla sekin paikka olisi varmasti löytynyt.

Eläintarha on iso ja eläimiä on paljon ja niiden oloissa ei ole kehumista. Kokemuksena meille kuitenkin oikein kiva. Päivä oli kuitenkin niin kuuma, että pandojen näkemisen jälkeen ei oikein mikään jaksanut kiinnostaa. Kolmisen tuntia kuitenkin yhteensä pyörittiin eläintarhan alueella. Muutama kiinalainen taisi olla kiinnostuneempi meistä kuin pandoista, koska kamera uhkaavasti osoitti meitä kerran jos toisenkin. Ihan rohkeasti kyllä ottavat kuvia ja osoittelevat.

Eläintarhan jälkeen urakkana oli löytää New Star-nimiseen korealaiseen bath houseen jossakin metrolinjan lähistöllä. Onneksi kartan avulla löydettiin oikea paikka. Kuumuus oli kyllä jotain sanoinkuvaamatonta. Arviolta kaksi kiloa lähti painosta pois hikenä :D Löydettiin jopa useamman yrityksen jälkeen pankkiautomaatti, josta saatiin meidän suomalailla korteilla rahaa ulos. Se ei ole aina niinkään yksinkertaista, ei edes normi pankkikortilla (siis sellainen aikuisten kortti, ei Electron).

Bath house oli kyllä kokemus! Ei mitään tietoa, mitä ensin piti tehdä, mutta sitten neuvottiin heti eteisaulassa ottamaan kengät pois. Saatiin sellaiset avainrannekkeet, joiden numeroilla meitä sitten laskutettiin poistuessa.  No, kenkien jättämisen jälkeen meidät ohjattiin toiseen kerrokseen. Vaatteet pois ja allasosastolle. Siis uimapukuja ei tarvittu ollenkaan, mikä tiedettiin jo etukäteen, eikä kukaan niitä mukaan ollut ottanutkaan. Myöskään pyyhettä tai pesuaineita ei tarvinnut olla itsellä.

 Hetken aikaan lilluttiin lämminvesialtaassa ja kurkisteltiin viereiseen ”pesuhuoneeseen”, jossa oli yli kymmenen hierontapöytää n. metrin välein. Siellä hierojat pesivät ja hieroivat ihmisiä. Totta kai sitä oli pakko päästä itsekin kokeilemaan ja kävimmekin jonon jatkoksi. Kielimuuri vaikeutti hommaa jonkin verran, mutta lopulta pääsimme pöydille makoilemaan. Ensin kuorinta karkeilla pesukintaan tyylisillä lapuilla. Kyllä muuten lähti likaa ja kuollutta ihoa pois! Hieman oli vaikeaa ymmärtää, mitä hoitoa siinä tarjottiin, mutta otettiin sitten se kallein ja yhteensä löllittiin pestävinä ja hierottavina varmaan puoltoista tuntia ja hintaa tuli alle 300rmb. Ja tuo summa sisälsi myös kurkkunaamion. Olin kyllä lähellä taivasta!

Käsittelyn jälkeen suihkuun ja hakemaan pyyhe ja vaatteet (sisältäen kertakäyttöpikkarit!), että voidaan lähteä ”yleisiin” tiloihin, joissa siis miehet ja naiset yhdessä. Siellä oli ihme majoja, joissa lämpötila oli kuin saunassa, joissain 54 ja jossain 80 astetta. Paljon paikkoja, joissa levätä ja nukkua. Kiinalaistuminen jatkuu: nukuin hetken kylpylässä! :D Myös erilaisia hoitoja siellä puolella saatavilla. Oli myös huoneita, joissa voi pelata tietokoneella, katsoa elokuvia yms. Miksei Suomessa ole tällaista? Tai no, ymmärrän. Tällainen paikka tulisi maksamaan samoilla hoidoilla, mitä me otimme, varmasti monia satoja. Ja New Starissa sai viettää aikaa niin paljon kuin halusi. Suunniteltiin siis, että ennen Shanghaista lähtöä käydään vielä yksi päivä siellä oleskelemassa. SUOSITTELEN!

Illalla otettiin taksi asuntolalle. Taksilla ajokin on älyttömän halpaa, joten varmasti ajellaan vielä muuallekin. Ja ruokaa mukaan Overseasista. Nukahtaminen ei todellakaan ollut vaikeaa. Oikein mukava päivä!