Viimeinen päivä NICU:lla meni jotakuinkin näin:

aamusta harkkaohjaajani ilmoittaa, että joudunkin esittämään case studyni Ms. Gulle. Se ei yllättänyt, koska JR ja Heltsu olivat jo tienneet aikaisemmin esittämisestä, joten mitenkä mulla nyt olis ollu erilailla. Ei siis paniikkia vielä.

Päivä lounaaseen asti sujui kuten aiemminkin, tosin aikaisemmin viikolla osastolle tuli iso ryhmä opiskelijoita ja "minun" huoneeseeni, huoneeseen 303, myös kaksi, joten hommien määrä väheni jonkin verran.

Lounaskin meni hyvin ;)

Lounaan jälkeen perinteinen tunnin lepotauko. Tarjosin osaston henkilökunnalle Super-salmiakkia. Kaksi sylkäisi karkin pois suusta (ihan kuin se nyt kiinalaisille olisi mitään erikoista, siis syljeskely :D), pari lääkäriä vähän ihmettelivät tätä special tastea ja yksi hoitaja sanoi tykkäävänsä ja otti toisenkin. Veikkaisin, että kolmesta pikkupussista jää JR:n (JR menossa seuraavana NICU:lle) syötäväksi kaksi kokonaista :D. Ihan lopuksi sitten roudataan osastoille suklaata ja Marianneja. Jospa ne tekisivät paremmin kauppansa.

Klo 13 piti alkaa esitelmän pito ja kymmenen minuuttia ennen sain kuulla, että tässä on potilas, josta sitten kerrot. Ohjaajani oli ilmeisesti ymmärtänyt case-homman hieman väärin. Ja hän taisi stressata jopa minua enemmän kuin Ms. Gu, kolme viivaa hilkassa, saapui paikalle. Selittelin hieman asioita, joita osasin ja sitten vähän asian vierestäkin. Ja ohjaaja vieressä täydensi. Oltiin kyllä molemmat aika huojentuneita, kun saatiin homma purkkiin. Jospa sitten muissa harkoissa saisin keissin "vähän" aikaisemmin.

Loppupäivästä sitten otettiin valokuvia ja vielä sain muutamat vaipat vaihtaa ja maitopullolliset juottaa tutuiksi tulleille vauvoille. Kyllä vähän haikea mieli tuli, kun NICU:n porukan ja vauvat joutui jättämään. Tosin Ms. Gu ehdotti, että suunnitelmaa voidaan muuttaa, jos haluammekin olla NICU:lla enemmän aikaa. Jospa sitten lopuksi menisi vaikka viikoksi tai pariksi vakaitten vauvojen puolelle...

Harkkapäivän jälkeen aloitettiin viikonlopun vietto suuntaamalla Qibaolle, alueelle, jossa on (tai siis piti olla) vanhoja tavaroita. Alue oli ihan mielenkiintoinen kokemus, mutta vanhaa tavaraa ei juurikaan löytynyt. Ilotulitteita ja krääsää kyllä. Yhden teekauppiaan päivä tehtiin kyllä hyvin onnistuneeksi, koska useampi satanen meiltä taisi putiikkiin jäädä.

Illalla Overseasista ruokaa ja pitämään levyraatia. Aika onnistunut päivä.

P.S. Harkasta kolmannes takana ja 2/3 edessä.