Tänään aamulla pika-aamupala ja sitten Day tour 3 Great Wall of China and Summer Palace. Opas tuli jo hoputtamaan kesken syömisen, että seitsemän minuutin päästä täytyy lähteä. Koko päivä sitten mentiinkin aika haipakkaa oppaan johdolla.

Ensin muurille. Ilma oli kostea ja sumuinen. Mistä tulikin mieleen, että vaikka on ollut pilvista ja sumuista koko meidän Pekingin ajan, niin on täällä saastettakin enemmän kuin Shanghaissa. Ainakin siltä vaikuttaa mun nenään. Takaisin asiaan. Oltiin muurin osalla nimeltä Badaling. Sumu sai aikaan sen, että tänään koettiin muuri, ei juurikaan nähty. Näkyvyys huiteli siinä 50 metrin tietämillä. Kamerakin alkoi muutaman ensimmäisen ensimmäisen kuvan jälkeen ilmoittamaan muistikortin häiriötä. Meinas jäädä kuvat ottamatta ennen kuin tajusin alustaa koko roskan. Kyllä toimi sen jälkeen. Mutta ei siis todellakaan löydy yhtään kivaa kuvaa, missä muuri kiemurtelee hienosti. Lähinnä muutama seuraava porras tai muurin seinustaa.

Vähän aikaa kiipeiltiin muurilla ja sitten lähdettiin takaisin alas samalla vaijerihissillä, millä tultiinkin. Seuraavana kohteena jadetehdas ja lounas. Sieltä Kesäpalatsille, jonka jälkeen silkkitehtaalle. Silkkitehtaalta tarttui mukaan aito silkkipussilakana ja kaupan päälle silkkipeitto ja pari tyynyliinaa. Rahaa meni, mutta menköön!

Reissun jälkeen hotellille lepäilemään ja illalla Pekingin ankkaa syömään. Hyvää oli, vaikka  mahassa edelleen vähän kiertää ja päätäkin särkee taas vaihteeksi.

Huomenna takaisin Shanghaihin! Melkein on jo ikävä. Koti-ikävästä Suomeen en taida mainita ollenkaan...