Asioiden selvittelyssä, nukkuessa ja kierrellessä näitä ”kotiympyröitä”. Aamusta Jenin kirjoittaman ”soittakaa nettityypille”- lappusen kanssa suunnattiin alakerran asuntolatyyppien luokse. Setä sitten neuvoi meidät toisen sedän luokse . Yllätäin tämäkään setä ei puhunut muuta kuin kiinaa ja sitten pohdittiin ja soiteltiin ja huudettiin ja lisää porukkaa puskee sisälle huoneeseen. Sitten puhuttiin huonoa englantia kiinalaisen kanssa puhelimessa ja selviteltiin nettiasiaa. Loppujen lopuksi sitten JR soitti toiselle meidän asioita hoitavalle sairaalan hoitajalle, joka selvitti asian: ei nettiä, koska ei ole student numberia, eikä student numberia sen takia, koska ollaan täällä niin lyhyt aika. Perjantaina saadaan joku ihminen hoitamaan meille puhelikortteja ja jonkinlaista mokkulaa nettiä varten. Joku hoitajista hankkii meille bussi-/metro-/taksikortin eli Shanghai public transportation cardin ja itse siihen sitten lataillaan rahaa ja ei muuta kuin sompailemaan julkisilla.

Tänään meni pitkä aika nukkuessa ja sitten jälleen kiertelemään. Kirjastoon nettiä käyttämään yritettiin kahteen kertaan. Ensimmäisen kerran meidät käännytettiin ovelta pois, koska kirjaston henkilökunta oli lepäämässä ja toisen kerran myöhemmin kirjasto oli juuri menossa kiinni ja kirjaston ovenvartija vain nauroi meille. Ei siis kirjastoon tänään.

Myöhemmin käytiin päiväkahvilla Starbucksissa, jossa myyjät puhuivat tai ainakin ymmärsivät englantia. Käveltiin Zhaojiabang roadia ja Wanping roadia ees taas ja käytiin syömässä kiinalaisessa siistin näköisessä ravintolassa. Ruokalistat olivat myös englanniksi, mikä teki tilaamisesta lasten leikkiä! Suurin osa ravintolan henkilökunnasta oli meitä palvelemassa :D Vain yksi puhui englantia ihan Seven up:in, Coca Colan (joka olikin sitten Pepsiä), orange juicen ja goodbyen  verran.  Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja ruoka hyvää (Fried rice and beef fillet).  Tuli sellainen hieman olen-nähtävyys- olo, kun välillä takana joku oli seuraamassa puikoilla syöntiämme. Mutta puikkoharjoittelu koti-Suomessa teki hyvää ja puikot pysyvät kuin pysyvätkin kädessä ja riisikin löytää tiensä suuhun! J

Kävellessä katuja pitkin löydettiin jo monia spa- ja wellness  centereitä.  Tiedän, missä aion viettää ison osan vapaa-aikaani ;) Monia hoitoja hintaan alkaen 50 rmb, eli n. 5euroa.

Huomenna suunnitelmissa metrolinjojen harjoittelua ja pyörimistä ”keskustassa”.

Wan an!

 Eli hyvää yötä kiinaksi ilman kaikenmaailman yläväkäsiä ja viivoja, joita en koneella osaa :D