Klo 7.00 kohti junalippujen myyntipaikkaa. Saatiin liput! Nyt vois jo matka alkaa, mutta vielä on maltettava viikon päästä maanantaihin. Voi sitä onnen hetkeä, kun saa alkaa raahaamaan kahta matkalaukkua ja reppua, yhteensä arviolta noin 45kg, kohti Shanghain eteläistä asemaa ja melkein 37 tunnin junamatkaa.

Starbucks-aamupala taas.

Nukkumaan.

Kauppaan. Valitisin taas kassan sen mukavan, vähän enkkua puhuvan myyjän perusteella.

Klo 12 uusintayritys Dong Tai Lu:n antiikkimarkkinoille. Ja tällä kertaa tärppäs. Päätin, että nyt ei homma saa pissiä ja kysyin, missä se katu on. No, sillä alueellahan me viimeksikin pyörittiin. Ystävällinen täti kuitenkin saattoi mut perille asti :)

Kirppisintoilijan sieluni pääsi vauhtiin. Toisin sanoen shoppailin :D Ihan vaan yhden ihanan peltipurkin, pari julistetta, yhden melkein kokonaan puisen patsaan, posliinisen teepurkin ja puisen rasian. Paljon sain tinkimistaitoja käyttää, mutta suhteellisen kivoilla hinnoilla tavarat lähti.

"Antiikkimarkkinat" oli suurelta osin täynnä krääsää. Myyjien mielestä (ylläri, ylläri) kuud kvalitia ja veri ouldia. Itse huomasin, että mitä olevinaan vanhempi, sitä likaisempi. Osa tavaroista on varmasti sotkettu tahallaan. En ihan ymmärrä. Ketä sellainen hämää?

Onneksi en aiemmin tajunnut käydä tuolla markkinoilla. Olis saattanu peltipurkki poikineen lähteä mukaan. Koska nytkin joutuu taas pohtimaan, että mihinhän ihmeeseen nämä kaikki tavarat meinasin tunkasta. JR:n matkalaukku taitaa saada matkustajan tai pari...

Illalla mennään nepalilaiseen ravintolaan syömään.