Pikapäivityksiä päänsäryn takia:

Olin netistä tonkinu Dong Tai Lu:n antiikkimarkkinoista tietoa ja etsinyt kartalta oikean paikan. Löydettiinkin oikea paikka, vaan eipä ollut markkinoita. Seikkailtiin sitten vähän lähiseuduilla ja löydettiin tiemme Xintiandiin syömään. Pastaa! Pientä vaihtelua kiinalaisruokaan. Tosin jonkun verran muutenkin ollaan syöty muutakin kuin nuudeleita tai riisiä ;)

Loppuilta meni käppäillessä Century Avenuella. JR:n sanoin: "Shanghaissa kaikki kannattaa nähdä pimeällä." Shanghain valoista ehkä aiemminkin tullu mainittua, mutta mainitaanpa taas: mahtavaa, sähkönkulutus siis! Kyllä Kiina osaa työntää rahaa "oikeisiin" kohteisiin. Porukkaa makaa kerjäämässä kadulla, mutta onpa vaan rahaa valaista kymmenellä eri värillä monikymmenkerroksiset rakennukset. Mutta onhan ne valot tosi upeat ja tuskin mä nauttisin enemmän vähävaraisten hyvästä asemasta tällä reissulla... Joten: tulkaa Shanghaihin katsomaan valoja. Nukkukaa päivät ja liikkukaa pimeällä.

Tehtiin pikavisiitti pariin kenkäkauppaan ja mukaanhan tarttui väkisin parit kengät ja jälleen kiinalainen sisustuslehti katukojusta.

 

Loppuun muutamia huomioita, joita en muistaakseni ole vielä kanssanne jakanut:

1. Tukkapompuloina käytetään yleisesti muovisia vanhoilta avainnauhoilta näyttäviä rinkuloita. Siis kuka muistaa ne kierresysteemit? Tässä kuva olis aika mahtava.

Aluks ajattelin, että onpa typerän näköisiä. Arvatkaapa, mitä omasta päästä nyt löytyy? Mutta perustelen tämän sillä, että tukkaan ei tule ponnarin aiheuttamaa "aaltoa" tämän väkkyrän kanssa.

2. Miehet käyttävät silkkisukkia. Siis sellaisia, mitä olettais Suomessa vain naisten käyttävän. Tai ei oikeastaan olettais kenenkään käyttävän! Ehkä pari kertaa tullu hiljaa niille naureskeltua...

3. (tästä olen saattanut jo mainita...) Pienillä lapsilla on haaroista auki olevat housut. Eli hädän sattuessa voi vaikka pissat tehdä lattialle ihan vaan kyykistymällä. Hyvin yleistä. Täällä näkee siis paljon lapsia peput paljaana.

4.Pissan määrästä lattialla ja pöntön istuinosalla olettaisin, että kyykkypissaaminen myös pöntöllä on melko yleistä.